promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrület: újabb rossz hírt kaptak a magyar autósok, lassan tömegközlekedésre adják a fejüket
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tegnapi napon írtunk arról, hogy január 4-től drágul az üzemanyag, azonban úgy tűnik, nincs megállás, pénteken újabb áremelkedésre lehet számítani.

December óta tart az üzemanyagkrízis Magyarországon, az ügy pedig hétről hétre tovább gyűrűzik. Ősszel még arról volt szó, hogy december utolsó napjáig marad az üzemanyagárstop, azonban végül Mikulás napján törölte azt el a kormány, miután kritikus hiány alakult ki az országban. Az egész egy álhírrel kezdődött, miszerint a kormány idő előtt eltörli a benzinárstopot, amelynek hatására országszerte kígyózó sorok alakultak ki a töltőállomásokon, amelyet a Mol vezetője is 50 éve nem látott vészhelyzetnek tituált. Végül valóban megszüntették az üzemanyagok hatósági árát az újév előtt.

December 6-a után ahogy várható volt, másnapra meg is emelkedtek az árak. A szomorú történetnek azonban egyelőre még biztosan nincs vége, hiszen a kora januári drágulás után újabb rossz hírt kell közölnünk. Tegnap írtunk arról, hogy a holtankoljak.net nevezetű szakportál az alábbi árakat vízionálta szerdától.

  • 95-ös benzin: 652 forint/liter
  • Gázolaj: 720 forint/liter

A drágulás oka egyébként a beszerzési ár növekedése mellett az volt, hogy nőtt a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségnek (MSZKSZ) fizetendő díj, emiatt emelkett a benzin és a gázolaj ára bruttó 3-3 forinttal. Pár nap múlva azonban újabb súlyos drágulásra számíthatunk a kutakon. Bruttó 6 forinttal nő a benzin literenkénti nagykereskedelmi ára pénteken, azaz január 6-án, ez pedig minden bizonnyal a benzinkúti árakon is meglátszik majd. 

Az átlagárak a következőképp alakulhatnak tehát holnaputántól.

  • 95-ös benzin: 658 forint/liter
  • Gázolaj: 720 forint/liter

A gázolaj literenkénti ára egyelőre tartja magát, a benzin esetében viszont kisebb emelkedésre lehet számítani, de ahogy szokták mondani: sok kicsi sokra megy.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás