promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legdurvább álhír az árstopról: visszamenőleg fizessük ki az üzemanyagot
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ugrott a 480 forintos benzin és gázolaj, de mástól nem kell tartani.

Rendkívüli időket élünk, hiszen Magyarországot most egyszerre sújtja az energiakrízis, az emelkedő infláció és a gyenge forint. Ilyen körülmények közt nem csoda, ha ismét „népszerűvé” vált az álhír műfaja, amely nem meglepő módon a közösségi médián keresztül villámgyorsan terjed.

Ilyen volt pár napja, amikor valakik megszellőztették, hogy az ellátási problémák miatt a kormány az üzemanyagár-stop kivezetésére készül. És végül bele is trafáltak, hiszen a meginduló pánikfelvásárlás nem tett jót az amúgy is kényes helyzetben, így december 6-án este Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató már a korlátozás azonnali kivezetését voltak kénytelenek bejelenteni.

A váratlan Mikulás-ajándékot pedig újabb álhír kísérte, amelyet alighanem többen is megkaptak az elmúlt órákban. Ez arról szól, hogy az árstop eltörlése visszamenőlegesen érvényes, és

aki az elmúlt egy hónapban hatósági áras üzemanyagot tankolt, annak a NAV tájékoztató levelet és csekket küld a hátralékról.

Ez szerencsére nincs így, hivatalos helyről nem érkezett ilyen bejelentés, felesleges tehát rettegni az utólagos behajtástól. Persze, éppen elég terhet jelent majd az, hogy mostantól a nem prémium 95-ös benzin literje 641, a nem prémium gázolajé 699 forint lesz.

Elbúcsúzhatunk tehát a 480 forintos üzemanyagtól, viszont az intézkedés következtében talán a töltőállomások ismét visszatérhetnek a normál működési rendhez, a Mol feltöltheti a készleteket, amelyek az utóbbi egy-hét kavarodása miatt villámgyorsan leapadtak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás