promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos határidő közeleg: rengeteg magyar ráfázhat, ha nem figyel erre
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon sok embert érint Magyarországon.

Becslések szerint Magyarországon csaknem 100 ezer gépjármű-tulajdonos mondta fel december elsejéig a 2022-ei év végén lejáró kötelező biztosítását. Ezeknek az autó-tulajdonosoknak december 31-e éjfélig kell megkötniük az új biztosítást.

Ez egy nagyon fontos határidő, amire oda kell figyelnie minden érintettnek, ugyanis aki nem köti meg az új szerződést, a január elsejétől fedezet nélkül marad. Ez komoly következményeket vonna maga után, ugyanis a normál díj többszörösét kellene akkor utólag megfizetni a fedezetlenségi díjra vonatkozó szabályok szerint.

Ezzel kapcsolatban a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége is kiadott egy közleményt, amiben arra is kitértek, hogy az első díjrészlet befizetésére a szerződést váltó autósoknak március elsejéig van lehetőségük. Aki viszont marad a biztosítójánál, azoknak a megszokott rend szerint, legkésőbb január végéig kell kifizetniük a biztosítás díját.

Az FBAMSZ ugyanakkor hozzátette, hogy aki időben is intézkedett az új kötelező gépjármű-biztosítási szerződéséről, de nem kaptak visszajelzést a biztosítótól vagy a közvetítő alkusztól a szerződéskötésről, azoknak érdemes utánajárni az ügyüknek, nehogy ilyen típusú problémákkal kezdjük az újévet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás