promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összecsapott a Lidl a magyar nyugdíjasokkal, de a német multilánc húzta a rövidebbet
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egyik fővárosi boltjuk okozott problémát.

A német Lidl élelmiszerlánc még az 1930-as években jött létre, és fejlődését a nácik hatalomra kerülése, valamint az elvesztett második világháború sem tudta megtörni. Talán meglepő, de a multicég már 2004 óta van jelen Magyarországon is.

A Lidl akkor a logisztikai központja és 12 üzlete megnyitásával vetette meg a lábát hazánkban, és 2021-ben már 187 áruházzal, valamint 3 logisztikai központtal rendelkezett. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ár-érték arányban igen kedvező feltételekkel kínálja termékeit a vásárlóknak.

Ha valaki rendszeresen vásárol a sárga-kék-piros logós boltokban, az a saját szemével is láthatja, hogy a nyugdíjasok egyik kedvenc bevásárlóhelye. Most azonban a német vállalat az egyik húzásával éppen ezt a réteget haragította magára.

Budapesten keltett óriási felzúdulást, amikor az egyik belvárosi Lidl üzletben szinte csak automata kasszák kezdtek el működni. Olyan perpatvar kerekedett belőle, hogy az ügy hullámai még a VI. kerületi önkormányzatig is eljutottak, és végül a kiskerlánc részben meghátrált – olvasható az RTL oldalán.

„Nem kellett volna a régi rendszerhez nyúlni. Az új kasszáknál nagyon le kell hajolni, kényelmetlen, és nehéz bennük megtalálni, amit keres az ember. Nekem van bankkártyám, de nem szeretem használni”

– mondta el az egyik nyugdíjas vásárló azt, hogy az ő korosztálya mit nem szeret az automata kasszákban. A boltok ezzel az önkiszolgáló formával nyilvánvalóan spórolnak, hiszen nem kell drága munkaerőt alkalmazni, viszont alighanem rengeteg vásárlót is elriasztanak az adódó kényelmetlenségek miatt.

A Lidl októberben állította csatasorba tíz önkiszolgáló pénztárát, amelyek ezek szerint máris megbuktak. Az érintett önkormányzat végül azt kérte, hogy legalább egyetlen valódi, hagyományos kasszát is telepítsenek, amiből végül 3 lett a nyugdíjasok nagy örömére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás