promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatér az 500 forintos benzinár, jelentősen olcsóbb lesz az üzemanyag jövőre?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valóban 500 forint alatt lesznek az üzemanyag árak jövőre?

A holtankoljak.hu adatai szerint jócskán érződik az üzemanyagárakon, hogy eltörölték a hatósági árkorlátozást, ugyanis a novemberi adatokhoz képest alaposan csökkentek az árak. Jelenleg 650 forintba kerül egy liter 95-ös benzin (ez november közepén 694 forint volt), a 98-as benzin literára jelenleg 672 forinton áll (november közepén 704 forint volt), a 100-as benzinért 699 forintot kell fizetni (novemberben 733 forint volt), míg a gázolaj literára 708 forint (750 forint volt egy hónapja).

Persze ezek az árak sehol sincsenek a tavaly decemberi számokhoz képest, amikor a 95-ös benzin, és a gázolaj literára is 500 forint alatt volt. Sokakban felmerülhetett már a kérdés, hogy vajon visszatér-e még ez a korszak, várható-e jövőre akkora árzuhanás az üzemanyagoknál, hogy újra 500 forintot, vagy annál is kevesebbet fogunk fizetni. Ezt látszik megerősíteni az is, hogy december 14-től, szerdától ismét csökkenni fog Magyarországon az üzemanyagok ára: a benzin esetében 20, illetve a dízelnél 12 forinttal - ez persze a nagyker árakat érinti.

A holtankoljak.hu ügyvezetője szerint ugyan a világpiaci ár jelentősen csökkent a korábbi csúcsokhoz képest, ezt idehaza egyelőre nem nagyon fogjuk érzékelni, ugyanis a múlt héten bejelentett plusz jövedéki adó még nincs például beépítve az árakba, számolni kell azzal, hogy ez még pár tíz forinttal meg fogja dobni az árakat. Emellett pedig a gyengülő forint sem járul hozzá az alacsony üzemanyagárakhoz.

Bujdos Eszter egyáltalán nem számít arra, hogy 2023-ban 500 forint lenne az üzemanyagár Magyarországon, sőt, elmondása szerint számos előjel utal arra, hogy jelentős drágulás vár ránk.

„Az uniós jövedéki adónak az emelése is ebbe az irányba mutat, és a nemzetközi piacon is emelkedés várható. Úgy vélem, jó ideig inkább felfelé mozognak az árak, jövőre sincs esély arra, hogy 500 forint alatti áron tankoljunk”

- mondta az ügyvezető a Blikk-nek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás