promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most már teljesen biztos, hogy tragikusan drága lesz a karácsonyi menü Magyarországon
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb meglepetés érkezik, ráadásul a kellemetlenebb fajtából. Nagyot drágul a hal karácsonyra - idén nagyjából negyven százalékkal. Öröm az ürömben, hogy a szakértők szerint nem kell készlethiányra készülni. 

Mindez egy kicsit megnehezíti azoknak a dolgát, akik idén is - hagyományosan - halászlét terveznek az ünnepi asztalra tenni, ugyanis a ponty nagyjából negyven százalékkal kerül majd többe, mint tavaly, miközben a többi hozzávaló is jócskán megdrágult. Az ATV cikke szerint a durva drágulás oka a nyári aszály, illetve az, hogy már a takarmány is többe kerül, mint korábban.

A kereskedők mégis azt mondják, lesz elég hal az ünnepekre Magyarországon, senki nem fog hiányt szenvedni. Kifejtik, hogy az idei nyárhoz hasonló aszály legutóbb 121 éve volt, emiatt pedig több halásztó is kiszáradt. A magasabb takarmányárak és a kevesebb hal miatt nagyjából 30-40 százaléos drágulásra lehet számítani - ezt már a a Hortobágyi Halgazdasági Zrt. kereskedelmi igazgatója mondta. Kovács Gergely kiemelte, hogy emellett a hozzávalók ára is 30-40 százalékkal emelkedett.

Az ATV híradója megkérdezte az eladókat is. Ez alapján a hét elején kezdték meg az ünepi ételek alapanyagait árusítani, és minél vészesebben közeleg a karácsony, annál többen keresik az élőhalakat is, köztük a legnépszerűbb a ponty, a kárász és a keszeg. Megtudták azt is, hogy a poty kilónkénti ára kétezer forint körül alakul, de vannak olyan biotermékek is, amelyeket hatezer forinért kínálnak kilónként Magyarországon. 

Korábban a Promotions arról is, beszámolt, hogy a bejgli ára is nagyot ugrik az idén, de a keresletben nem számítanak csökkenésre. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás