promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Máris rossz hír jött a tojásról és a krumpliról, de várható volt
Borítókép:  Flickr
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alig jelentették be az újabb árstoppos élelmiszereket, máris rossz hír jött.

Két napja annak, hogy a kormány további élelmiszerek árainak befagyasztásáról döntött. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón jelentette be, hogy a tojás és az étkezési burgonya is bekerült a hatósági árak áruk közé, és az üzleteknek hétfőig kell megoldaniuk az átállást.

Hogy ne alakuljon ki hiány ezekből az alapvető élelmiszerekből, bizonyos üzletláncok már most tájékoztatták a vásáróikait arról, hogy legfeljebb mennyi krumplit és tojást vásárolhatnak egyszerre. A Telex kérdésére a Lidl Magyarország azt közölte, hogy a burgonyából maximum 5 kilót, tojásból pedig legfeljebb 30 darabot vehetnek meg a vásárlók az üzleteikben.

„Kiskereskedelmi vállalatként alapvető feladatunk és felelősségünk a magyar lakosság folyamatos élelmiszerellátása és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az áruellátás minden áruházban folyamatosan biztosított legyen. Ugyanakkor a készletek folyamatos elérhetőségének biztosítása érdekében mennyiségi korlátozást vezettünk be a tojásra és a burgonyára is. Ennek értelmében a lédig burgonya esetében maximum 5 kg, a csomagolt burgonya esetében kiszereléstől függően 1-3 csomag, míg tojásból maximum 30 db az egyszerre megvásárolható mennyiség”

- írták.

Ugyan sokan örülnek annak, hogy további élelmiszerek árait fagyasztották be, egyesek komolyan aggódnak amiatt, hogy pont az ünnepekre nem lesz elegendő tojás és burgonya a boltokban. A hiánytól nem csak a vásárlók tartanak: a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége szerint karácsonyra biztos, hogy lesz elég tojás, de hosszabb távon nem garantálható, hogy nem fog ellátási hiány kialakulni.

A Szövetség hozzátette, hogy az is félő, hogy a hatósági ár miatt a kiskereskedők kevesebb tojást fognak forgalmazni, korlátozni fogják az eladható mennyiséget, kisebb mennyiséget fognak rendelni a termelőktől. Ez a kapacitások leépítéséhez vezethet majd. Felhívták a figyelmet arra, hogy Magyarország nem önellátó ország, hiszen a szükséglet ötödét külföldről kell fedezni, az viszont nem megoldás, hogy több tojást importáljanak hozzánk, mert ez az áru a többi európai országban sem olcsó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás