promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatósági áras lett két alapvető élelmiszer, örülhetnek a magyar családok
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta ma reggel 10 órakor a Kormányinfót, amelyen bejelentették, hogy kiterjesztik az árstopos termékek listáját. 

A Kormányinfó tegnapi meghirdetése után a hazai sajtó az újabb lehetséges árstopokról kezdett el találgatni, amely már hetek óta a levegőben lóg. Korábban Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter úgy nyilatkozott az ATV Szigorlat c. műsorában, hogy már szerdára döntés születhet az árstopok kiterjesztéséről

Eddig az alábbi élelmiszerek voltak az árstop-lista tagjai: kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó étolaj, sertéscomb, tehéntej, csirkemell, csirkefarhát. Az újabb ársapkás döntés azonban meg is érkezett:

Gulyás Gergely jelentette be az imént, hogy a sorba a szerdai naptól felsorakozik a tojás és a burgonya is. A 2022. szeptember 30-i bruttó árat rögzítette a kormány a piacok kivételével minden üzletben.

[[cikk1]]

Gulyás úgy fogalmazott, hogy az intézkedés fő célja az infláció megfékezése, illetve két újabb alapvető élelmiszer árának a meghatározása, amely stabilitást hozhat a magyar családok számára a hiperinflációs időszakban. Az utóbbi napokban, hetekben a találgatások a sajt és a hal ársapkázásáról szóltak, azonban a kormány választása mégsem ezekre az élelmiszerekre esett. A trappista sajt mellett egyébként az egyik legjelentősebb drágulás épp a tojást érintette. A KSH adatai szerint az élelmiszerek összességében egy év alatt 35,2 százalékkal drágultak, a sort a kenyér vezeti, ezután következnek a sajtok, a tészták és a húsok.

A kormány kedden posztolt arról, hogy olyan élelmiszerekre kíván árstopot bevezetni, amelyeknek infláció feletti a drágulása és hazánkban is előállíthatóak. A napokban írtunk arról a krumpli és a hagyma esetében, hogy a termelőknek nem éri meg a tárolása a magas költségek miatt, így az ünnepekre akár hiánycikké is válhatnak.

Erről ide kattintva olvashatsz bővebben: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás