promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több mint 60 ezer magyar autós fog dühöngeni – fékhiba miatt ezeket a kocsikat kell visszavinni a szervizbe
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A cég úgy döntött, hogy azoknál is elvégzi a javítást, akiknek már nincsen érvényes garanciájuk.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember közepén jelentette be, hogy december 31-ig marad a benzinárstop Magyarországon. Most a magántulajdonban lévő személyautókba még literenként 480 forintért lehet tankolni a dízel és a 95-ös benzinből, mindenki másnak a piaci árat kell kifizetnie.

Arra azonban fel kell készülni, hogy az autópályamatricákért jóval többe fognak kerülni. A legnépszerűbb, D1-es, vagyis személyautó kategóriában a havi matricánál például elképesztően magas, 71 százalékos drágulásra készülnek Magyarországon.

[[cikk1]]  

A jelenlegi helyzetben sokaknak már-már luxusnak számít egy autó fenntartása. A tulajdonosok számára jön a következő csapás hamarosan, mivel van olyan szerviz, ahol akár 40 százalékkal is többe kerül a tél gumi, sőt, a szerelés díja is jelentősen megnőtt. Egy közepes minőségű téli gumiszett felszerelve több mint 100 ezer forintba kerül, és ez valóban csak az alapkategória. Hála égnek a meglepően rezsikímélő idő miatt még lehet várni.

Azonban néhány magyarországi autósnak mindenképpen meg kell látogatnia a szervizt, és ez jelenleg körülbelül 66 ezer Suzuki tulajdonost érint – számolt be róla porfolio.hu.

Bonnár-Csonka Zsuzsanna, az esztergomi autógyár kommunikációs vezetője nyilvánosságra hozta, hogy Suzuki Motor Corporation díjmentes javításra hív vissza egyes Vitara és SX4 S-CROSS modellt.

A kommunikációs ügyvezető hozzátette, hogy a gyári ellenőrzés során fedezték fel, hogy a fékrásegítő működéséhez szükséges, vákuumot előállító visszacsapó szelep a motorolaj hatására megdagadhat. A hiba esetén a vezetőnek nagyobb erőt kell kifejteni a fék működtetéséhez.

A Magyar Suzuki díjmentesen cseréli annak a 66 ezer embernek a kocsijában az alkatrészt, aki érintett, de persze itt a kellemetlenség megmarad, hogy emiatt fel kell keresniük a szervizt. A szőnyeg alá semmiképpen sem érdemes söpörni a dolgot, mert a fékkel nem éri meg játszani, főleg a téli időszakban.

Azoknál az évjáratoknál, amelyeknél már nincs érvényes garancia, a társaság méltányosságból szintén díjmentesen végzi el a cserét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás