promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez vár a magyar autósokra télen – rengetegen felháborodtak a dráguláson
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon mindenben elszálltak az árak, és ezt az autósok is megtapasztalták.

Alig lettünk túl a koronavírus-járványon, most az orosz-ukrán háború borítja fel teljesen Európa gazdaságát. Nem lehetett tovább húzni a dolgot, így Magyarországon is elszálltak a rezsiköltségek. Közben elég elmenni a boltba, ahol csak hüledezni tud az ember. Annyi trükköt lehet bevetni, hogy az élelmiszerláncok mindig csak kicsiket emelnek az árakon, de a végösszegen mindenki látja, hogy nagyon nehéz spórolni.

A termékek árára nem csak a háború, de a kedvezőtlen időjárás is hatással volt. Az emelkedő energia- és takarmányárak, valamint a folyamatosan növekvő termelési költségek miatt rengetegen emeltek, különben alapból veszteséges lenne a vállalkozásuk.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember közepén jelentette be, hogy december 31-ig marad a benzinárstop. Most a magántulajdonban lévő személyautókba még literenként 480 forintért lehet tankolni a dízel és a 95-ös benzinből, mindenki másnak a piaci árat kell kifizetnie.

Közben azok nem járnak jól, akik elhagyják a várost is a gépkocsijukkal, mivel jóval többe fognak kerülni az autópálya matricák Magyarországon. A legnépszerűbb, D1-es, vagyis személyautó kategóriában a 10 napos matrica 44, a havi 71, az éves és a megyei matrica 5-5 százalékkal drágul.

Az autósok számára jön a következő csapás, és ez nem más, mint a téli gumi. Az ATV híradója számolt be róla, hogy van olyan szerviz, ahol akár 40 százalékkal is többe kerül, sőt a szerelés díja is jelentősen megnőtt. Egy közepes minőségű téli gumiszett felszerelve több mint 100 ezer forintba kerül már, és ez tényleg csak az alapkategória.

Az enyhe idő miatt rengetegen kivárnak, de lehet rosszul teszik, mert az árak később valószínűleg csak még inkább emelkedni fognak. A kommentelők persze ajánlották ilyen esetben a 4 évszakos gumiabroncsokat is.

A rendőr természetesen nem büntethet meg minket, ha nyári gumival közlekedünk télen, de a téli utakon abszolút nem ajánlott, főleg ha leszakad a hó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás