promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már a fűtési szezon előtt át akarják verni a magyarokat – érdemes figyelni, vagy a maradék pénzünk bánja
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha magas rezsiárak mellé még belefutunk egy átverésbe, akkor az igazán dühítő tud lenni.

Közeleg a tél Magyarországon is, és nem lesz könnyű a mostani. A júliusi válság-kormányülést követően ugyebár eldőlt, hogy az állam kénytelen feladni a rezsicsökkentés korábbi rendszerét, és részben ráereszti a lakosságra az energia piaci árát hazánkban. Az áram ára kevésbé, míg a gázé jelentősen megnőtt.

Most még annyi a szerencse, hogy az időjárás kedvezett mindenkinek, szóval kaptunk egy nagyobb adagot a vénasszonyok nyarából, de lassan egyre hidegebb lesz hajnalban is, pénteken ráadásul megérkeznek a mínuszok.

Tehát aki a gázon szeretne spórolni, az többnyire vagy azt választja, hogy átáll villanyfűtésre, vagy fával oldja meg ezt. A kormány ugyebár elindította az úgynevezett Tűzifaprogramot is Magyarországon, aminek a célja, hogy a tűzifával még nem rendelkező magyar családok számára az idei téli energiaszükségletet biztosítsa és kiszolgálja a lakossági igényeket.

Az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységesen maximált áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben. Ezen felül az erdőgazdaságok továbbra is biztosítják a rőzsegyűjtés lehetőségét, ami a rászoruló családoknak jelenthet segítséget.

A fűtési szezon közeledtével egyre gyakrabban lehet az interneten eléggé alacsony tűzifaárakat találni. Az ATV híradójában arról számoltak be, hogy nagyon oda kell figyelni, mivel rengetegszer csalók vannak a dolog mögött.

Ilyenkor a fáról sajnos sokszor kiderül, hogy nincs is, vagy éppenséggel nem olyan minőségű, mint ami a megállapodásban szerepelt.

Balogh László, a Nagylóci Polgárőr Egyesület vezetője is elmondta az ATV-nek, hogy a csalók elkérik előre a pénzt, de aztán jócskán késnek a szállítással, vagy ami a legrosszabb, nem is szállítanak le semmit.

Akit átvernek, az mindenképpen jelezze a rendőrségen, mert így legalább kiderül az is, hogy kik a megbízhatatlan kereskedők. Interneten főleg óvatosnak kell lenni, mert ha ott valami nagyon olcsó, akkor az biztosan valamilyen átverés lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás