promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetést adott ki a Nébih: mindenki vigye vissza ezt a terméket, ha nem akar beteg lenni
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fagyasztott fasírtalapot hívott vissza a forgalomból a forgalmazó, ugyanis az szalmonellát okozhat a felhasználóknál - tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági HIvatal (Nébih).

A KINGA fagyasztott fasírtalapot a termék forgalmazója hívta vissza, ugyanis lehetséges, hogy a termék szalmonella baktériumot tartalmaz. A közleményben azt írják, hogy az 500 grammos és 1 kilogrammos kiszerelésű termékeket a Novro Kft. kérette vissza.

A szóban forgó fasírtalapok tételszáma "25082022r" és "ren08092022, lejáratuk pedig 2023.06.24-én esedékes. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy a fenti leírásnak megfelelő termékeket semmi szín alatt ne fogyasszák el. 

A Szalmonella egy lázzal, hasmenéssel, vagy akár hányással járó betegség, amelyet Magyarországon leggyakrabban a szalmonella nevű baktérium okoz - írja a Nébih portálja a betegségről. Hozzáteszik, hogy a fertőzés azért történhet meg, mert nem megfelelően tárolják a többnyire a baromfi húsból, sertéshúsból, vagy nyers tojás felhasználásával készült,ételeket. Kiemelték azonban, hogy a kór a higiénés szabályok betartásával, illetve az élelmiszerek megfelelő hűtésével, vagy éppen hőkezelésével könnyen megelőzhető.

A betegség tünetei általában a szennyezett étel elfogyasztása után hamarosan, azaz 6-48 órán belül megjelennek. Elvétve azonban hosszabb lappangási idő is előfordulhat. Kiemelik, hogy a megbetegedés a gyermekekre, az idősekre, és a gyenge immunredszerű emberekre különösen veszélyes lehet. Azt javasolják, hogy ha valaki szalmonellózistól szenved, vagy a vele egy háztartásában élő ember elkapta a betegséget, alaposan mossanak kezet, és a beteg családtag ne főzzön vagy szolgáljon fel ételt, nehogy tovább terjedjen a fertőzés. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás