promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Búzasöröket pontozott a Nébih
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Szupermenta projekt keretében laboratóriumban vizsgálták, hogy élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból megfelelőek-e a kiválasztott sörök. Gondoljuk ezek is kötelező ellenőrzések, mivel tudjuk, hogy a minőségi söröknél nagyon ritkán lehet bármilyen minőségbeli problémát találni. Letudva a kötelező dolgokat, jöhetett a kedveltségi pontozás. A teszten 18 - 9 üveges és 9 dobozos - magyar, német, belga, holland, osztrák és francia előállítású búzasört vizsgáltak a Nébih munkatársai.

A kedveltségi vizsgálaton laikusok és szakértők együttesen kóstolták a termékeket. A 18 búzasör között előfordult világos szűrt-szűretlen, vörös, félbarna, barna, valamint egy biosör is, alkoholtartalmuk pedig 4,5 - 6,7 százalék között mozgott. A tesztelés alkalmával a megjelenést, az illatot, az ízt és az összbenyomást is pontozták. A kedveltségi teszteken főleg a belga sörök voltak a favoritok, mivel az arany és bronz érmet is ők szerezték.

A kóstolók kedvence a Hoegaarden minőségi világos belga fehér búzasör lett. A második helyen azonos pontszámmal a hazai előállítású, szűretlen vörös Alakor Biosör és a Paulaner Hefe-weissbier német világos szűretlen búzasör végzett. Harmadikként a Chimay szintén belga minőségi félbarna búzasör zárt.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás