promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajban lesznek a nyugdíjasok? Gulyás Gergely most tiszta vizet öntött a pohárba, hogy mi lesz az MVM-számlákkal
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan megrémültek, amikor meglátták, hogy változott az MVM-számlák fizetési határideje.

A júliusi válság kormányülést követően ugyebár eldőlt, hogy az állam kénytelen feladni a rezsicsökkentés korábbi rendszerét, és részben ráereszti a lakosságra az energia piaci árát Magyarországon. Ezért a mostani kormányinfón is többségében minden ekörül forgott.

Az emberek ismét bizonytalanok voltak, mivel megérkeztek az első, teljes havi, emelt összegű gázszámlák. Itt természetesen az összeg is növekedett, de azt is kiszúrták a fogyasztók, hogy a befizetés határideje is változott.

Az RTL híradó szúrta ki, hogy eddig mindig a hónap 15. napja volt a határidő, azonban ez októberben már 7-ére módosult. A nyugdíjasok azért estek pánikba, mert nekik a pénzt csak 12-én utalják.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón elmondta, hogy mindenféle következmény és késedelmi kamat nélkül elég ha 15-éig fizetnek a fogyasztók, a következő hónapban pedig visszatérnek a régi gyakorlathoz.

Közben a diákok örülhetnek is, meg nem is. A gázzal való spórolás miatt a téli szünet hosszabb lesz, mint az elmúlt években: december 22-től január 8-ig tart majd. Aztán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hozzátette, hogy ez azonban az őszi szünet rovására fog menni.

Az őszi szünet 3 nap lesz, és az iskolák maguk döntenek, hogy ezt mikor adják ki.

A kormány elfogadta a Fidesz-frakció javaslatát, így nemzeti konzultációt indítunk a szankciókról. A kormányinfón elmondták, hogy a napokban fogják a kérdéseket véglegesíteni, és októberben érkeznek a kérdőívek.

Kérdés volt az is, hogy a spórolás miatt készülnek-e visszavezetni a vasárnapi boltzárat, de Gulyás Gergely megerősítette, hogy ez egyáltalán nem merült fel. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás