promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A megemelkedett rezsiárak miatt drámai dologba vágtak bele a magyarok
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Most minden magyar megpróbál spórolni, és vannak olyanok, akik az állatuktól szabadulnak meg elsőként.

A koronavírus-járvány után elkezdett magához térni a gazdaság Európában, de aztán jött az orosz-ukrán háború, ami ismét felborított mindent.

Ugyebár már a szakértők se mernek jóslatokba bocsátkozni, hogy mikor érhetnek véget a harcok Oroszország és Ukrajna között, ami Európára, köztük Magyarországra is rossz hatással van. A júliusi válság kormányülést követően eldőlt: a kormány kénytelen feladni a rezsicsökkentés korábbi rendszerét, és részben ráereszti a lakosságra az energia piaci árát.

A rekordmagas gázár nemcsak Magyarországon óriási probléma, de hála égnek az áram ára nálunk nem fog az egekbe emelkedni. Ezért is döntenek úgy sokan, hogy a gázfűtésre villannyal fognak rásegíteni. A változás miatt megrohamozták a napelemes és kályhás cégeket, amik nem bírják a keresletet.

A magyarok része ott spórol a válság miatt, ahol tud, és olykor drámai döntéseket is hoznak. Rengetegen most a megemelkedett költségek miatt úgy döntenek, hogy megszabadulnak a házi kedvenceiktől.

A magyarországi menhelyeken átlagosan négyszer több állatot tartanak, mint amennyi ideális lenne. menhelyeket üzemeltetők azt mondják, hogy tehetetlenek, mert országosan naponta több száz állatot kénytelenek befogadni - számolt be róla az ATV híradója. 

Az állatvédő kommentelők szerint a többség ezzel elhamarkodott döntést hoz. Érdemes átgondolni előtte, hogy valóban csak azzal tudunk-e spórolni, ha a kis kedvencünket beadjuk a legközelebbi menhelyre.

Akadt olyan is, aki gazdasági haszonállatot vitt be a menhelyre. Közben az ivartalanítás fontosságára is igyekeznek felhívni a gazdák figyelmét. Erre többször indítottak már akciókat, amikor a beavatkozással járó orvosi költségek nagy részét az állam átvállalta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás