promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan és meghökkentő dolog látszódik ki a Dunából Magyarországon az extra alacsony vízszint miatt, elképesztő videó került elő
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csak nagyon ritkán látható képződményről van szó.

Az elmúlt napokban az extra szárzaság után elképesztő dolgok kezdtek előbukkanni a Dunából, a folyó magyarországi szakaszán például egy a második világháborúban vagy közvetelen a harcok után elsüllyedt hajó roncsai látszódnak ki a folyóból, de más országok területén is elő-előbukkannak olyan dolgok a folyóból, amelyek bizony csak nagyon kevésszer látszódnak ki. Európában pedig maga a történelem mementója jön elénk, amikor bizony az éhségkövek buknak felszínre.

Németországban példul egy ikonikus feliratú 500 évvel ezelőttről.

Ám nemcsak roncsok és az emberi történelem elképesztős súllyal ránk nehezedő relikviák buknak felszínre, hanem bizony egyéb természeti nevezetességek is, mint például Budapest egyik nagyon ritkán látható természeti képződménye, az Ínség-szikla. Az aszály hihetetlen méreteket ölt, és 1901 óta a legszárazabb hónapokat regisztrálták a szakemberek.

Az Ínség-szikla 95 centiméteres vízállásnál szokott előbukkanni a fővárosban, nevét pedig onnan kapta, hogy aszályos időszakban bukkan a felszínre. Sőt, a We Love Budapest cikke szerint most még a Petőfi híd budai hídfőjénél a ritkán látható sírkövek is kilátszódtak, amelyek valószínűleg a felszámolt Németvölgyi temetőből kerültek oda.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás