promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szomorú: bezár a híres balatoni uszoda
Borítókép:  Termál Online
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magas rezsiárak miatt bezár a közkedvelt uszoda a Balatonon.

Magyarországon rengeteg népszerű és közkedvelt uszoda van, ezek közül az egyik a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ, amit az I. osztályú sportolóról, az országos bajnokról és olimpiai aranyérmes kajakosról, Urányi Jánosról kapta a nevét.

Az uszoda nagyon népszerű volt nemcsak a helyiek körében, de sajnos most eljött az a pont, amikor nekik is nehéz döntést kellett hozniuk a magas rezsiköltségek miatt. Az uszoda honlapján olvasható a szomorú hír, hogy be kell zárniuk.

„Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. augusztus 17-én hozott rendelete értelmében 2022. augusztus 20-tól az uszoda határozatlan időre zárva tart! Megértésüket tisztelettel köszönjük!”

Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amiben részletesen beszélt a bezárás okairól. Mint mondta, az áramdíj a korábbi 9 millió forintról 60 millió forintra ugrott és a gáz ára is jelentősen drágult. Ezzel a két összeggel több mint 100 millió forintot kellett volna pótlólagosan az uszoda üzemeltetésére költeniük.

A polgármester szerint ez a probléma megoldható lett volna az ingatlanadó 50 százalékos emelésével, azonban a képviselők ezt a terhet nem akarták a lakosságra tenni. Mészáros Miklós véleménye szerint az is probléma, hogy annak idején, mikor az uszodát építették, nem figyeltek az energiatakarékosságra, hiszen az épület nincs szigetelve, elavultak a kazánok és nincs napelem vagy hőszivattyú sem. Balatonboglár polgármestere jelenleg csak abban látná a megoldást, ha az állam átvenné az Urányi Uszoda üzelmeltetését.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás