promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Balaton alatti alagútról pletykálnak Siófok környékén, állítólag a NASA keze van a projektben
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az alagút egy több emeletes luxusóvóhelyre vezet a szóbeszéd szerint.

A Siófok szomszédságában lévő Balatonkilitiről furcsa legenda terjedt el. A faluból állítólag titkos alagút nyílik a Balaton alá, amelyet elég lenne csupán meghosszabbítani, hogy a La Manche alatti Csatorna-alagúthoz hasonló átjáró váljon belőle.

Bár tényleg szuper lenne, ha autóval vagy akár gyalogszerrel is át tudnánk kelni a Balaton déli partjáról az északira, valójában a mendemondának semmi alapja nincs. A titkos bunkerről szóló pletyka 2012-ben terjedt el a világhálón, és akkor a somogytv.hu nyomán a Femina is beszámolt róla.

Az alagút a legenda szerint egy hétemeletes luxusbunkerhez vezet, amelyet a NASA hozott létre, hogy a környéken élő szupergazdagok túléljék az esetleges világvégét. Bár egy évtizede még nem volt sem koronavírus, sem pedig atomcsapással fenyegető háború a világban, a szóbeszéd gyorsan elterjedt.

A nyilvánvalóan kacsának számító történet szerint a terveket 2007-ben véglegesítették, és 2011-ben titokban át is adták a bunkert. A földrengés- és atombiztos helyen akár 65 ezer ember is meghúzhatja magát, a szórakoztatásukról pedig mozi, kaszinó, uszoda, sőt még vidámpark is gondoskodna. Hogy a sztori még hitelesebbnek tűnjön, az egészet a Wikileaks kiszivárogtatásának állították be.

A vitorlazas.hu oldal információ szerint valójában többször is terveztek már alagutat a Balaton alá, először a 19. században fogalmazódott meg ez a gondolat, helyszínként pedig a Tihany és Szántód közötti részt szemelték ki, ahol a legkeskenyebb a tó.

A szocialista rendszerben aztán újra elővették a kérdést, és akkor már megvoltak a szükséges technológia-műszaki ismeretek egy alagút létrehozásához, ám végül elvetették az ötletet, feltehetőleg azért, mert a költségvetés egész egyszerűen nem engedhetett meg magának egy ilyen drága beruházást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás