promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebukott az Aldi – A vásárlók többet fizettek, őket pedig durván megbüntették
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Aldi Magyarországon nem figyelt a hatósági árra, és ezért elég szép büntetést kapott a nyakába.

Az Aldi igyekszik kihozni magából a maximumot Magyarországon. Ott voltak a nagyfesztiválokon, köztük a Szigeten is, ahol a bolthálózat segítette a bulizók bevásárlását.

A cég közben egy új eljárást vezetett be, amire nem árt figyelni, ha alkoholt is rakunk be a kosarunkba az Aldiban. Innentől teljesen mindegy, ha úgy nézünk ki, mint egy 60 éves, és még szakállunk is van, a cég mindegyik boltjában el fogják kérni a személyi igazolványunkat, ha alkoholt vásárolunk.

A folyamat célja, hogy teljes mértékben kizárja a szubjektív tényezőket, egyúttal biztosítsa, hogy véletlenül, figyelmetlenségből, vagy tévedésből se értékesítsenek illegálisan alkoholt. A fogyasztóvédelmi hatóságnak természetesen tetszett az Aldi lépése.

A kormány ugyebár az év elején döntött arról, hogy február 1-jétől hét alapvető élelmiszerre árstopot vezet be – ebben benne volt a cukor is. Már akkor kijelentették, hogy a kijelölt termékeket drágábban kínáló, az előírt mennyiséget készleten nem tartó, vagy a tájékoztatásban mulasztó kereskedő már az első jogsértést sem ússza meg figyelmeztetéssel. Nos, ennek az Aldi is áldozatul esett.

Az Aldi egyik pécsi üzlete a hatósági árazás másnapján kapott a nyakába egy ellenőrzést. Az eset még februárban történt, de csak most töltötték fel a határozatot feltöltötték a fogyasztóvédelmi portálra. Ők véletlenül 10 forinttal drágábban adták az egyik ismert márka egykilós kiszerelésű kristálycukrát, és ezért 1 millió forintos büntetést kell fizetniük – számolt be róla cikkében a Világgazdaság.

Tehát az Aldi 10 forintos tévedése 1 millióba került. A helyszíni szemle napján 64 túlárazott kristálycukrot értékesítettek az üzletben, szóval összesen 640 forinttal volt több a bolthálózat zsebében, mint kellett volna.

Az Aldinak peche volt, és hozzá is tették, hogy adminisztratív tévedés történt, de ezt már későn javították.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás