promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durva változásokat közölt a BKK, szeptembertől sokkal komolyabb következményei lesznek a bliccelésnek
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A budapestiek kétszer is meg fogják gondolni pár hét múlva, hogy lógnak-e a tömegközlekedési járműveken.

Rengetegen választják Budapesten a tömegközlekedést, hiszen a kocsihoz képest olcsóbb, környezettudatos megoldás, és viszonylag jól kialakított a fővárosban a közlekedési hálózat ahhoz, hogy szinte bárhova komolyabb gond nélkül eljussunk busszal, metróval, villamossal, trolival vagy bármivel – főleg most, hogy hosszú idő után végre ismét jár a déli szakaszon az M3-as metró:

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint elképesztően sokan vannak, akik nem vesznek se jegyet, se bérletet, hanem inkább lógnak a tömegközlekedési járműveken, ezzel pedig évente milliárdos nagyságrendű kárt okoznak Budapestnek. De könnyen lehet, hogy már nem sokáig, ugyanis olyan brutálisan megemelkedik a büntetések összege szeptember 1-től, hogy a bliccelők már nem biztos, hogy meg fogják kockáztatni a dolgot.

Így változnak szeptembertől a büntetések:

  • A helyszíni pótdíj 8 ezer forintról 12 ezer forintra emelkedik – ami amúgy 50 százalékos drágulást jelent;
  • A 30 napon belül befizetett pótdíj az eddigi 16 ezer forint helyett 25 ezer Ft lesz;
  • A 30 napon túl befizetett pótdíj összege pedig 32 ezer forintról 50 ezerre növekedik.

Ezek alapján eléggé bekeményít a BKK, ami érthető, hiszen jelenleg máshogy nem igazán lehet eredményesen tenni a bliccelők ellen, akik ekkora kárt okoznak kollektíven.

Ősztől egy új kedvezményrendszer is bevezetésre kerül, ugyanis a BKK elengedi a pótdíjazás legalább felét annak, akik még a pótdíjazás napján vesz egy érvényes bérletet: havi bérlet esetében 6 ezer forintot, negyedévesnél 9 ezret, évesnél pedig 11 ezer Ft-ot engednek el.

Érdemes elolvasnia ezt a cikkünket azoknak, akik az utazásaik során érintik a következő hetekben a 12-es, illetve 14-es villamosok útvonalait:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás