promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olcsóbb lesz a benzin, de lehet nem fogsz tudni tankolni belőle Magyarországon
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az is kiderült, hogy melyik lehet a legkritikusabb időszak a benzinellátásban.

Ahogyan a lapunk is beszámolt róla, igazi őrület volt a Balatonnál, és itt nem arra kell gondolni, hogy valaki sokáig állt sorba a lángosért, amiért borsos árat kellett fizetni.

Az üzemanyaghiány már Magyarország kedvenc nyaralóhelyein is kezdi felütni a fejét, de főleg a kisebb kutakat érinti a magyar tengernél. A MOL által üzemeltett töltőállomások például fel vannak készülve az autósok fogadására, de olykor 1 órát is várni kell, hogy a kúthoz jusson valaki a hatalmas hőségben.

Szóval az járt a legjobban, aki otthon, vagy valahol útközben alaposan megtankolt.

A vezess.hu a Holtankoljak weboldala böngészgetése után most arról számolt be, hogy jelentős üzemanyagár-esés jön itthon, mivel nagyot zuhant az olaj ára az elmúlt héten.

A benzin literenkénti ára bruttó 20 forinttal lesz kevesebb, míg a gázolajé bruttó 15 forinttal. Persze ez továbbra is csak azokat érinti, akik piaci árat fizetnek Magyarországon a benzinért. Így a 95-ös benzin  672 forint, míg a gázolaj 723 forint lesz szerdától.

A szakértők azonban rettegnek attól, hogy augusztus közepétől beüthet a nagy üzemanyaghiány. Ezért vezette be például a MOL is, hogy egy nap ugyanaz az autó nem tankolhat kétszer náluk, de például az OMV is meglépte azt, hogy csak 50 litert lehet tankolni a töltőállomásaikon egy nap.

A holtankoljak.hu ügyvezetője az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy az olajtársaságok ezekkel a lépésekkel próbálják megelőzni, hogy teljesen kifogyjon az üzemanyag a kutakon. Bujdos Eszter úgy látja, már most sem kapnak elegendő mennyiségű üzemanyagot a töltőállomások, és az sem változtat sokat a helyzeten, hogy a céges autókat már csak piaci áron lehet tankolni.

Az ATV megemlítette, hogy a felszabadított stratégiai készlet 186 millió liter üzemanyagot jelent. A szakértők adatai alapján Magyarországon napi szinten 20 millió liter üzemanyag fogy, így a készlet jóindulatú becslés szerint is maximum 10 napra elegendő mennyiség.

A MOL is arra kéri az autósokat, hogy mindenki annyit tankoljon, amennyire valóban szüksége van.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás