promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokan a hajukat fogják tépkedni a Balatonnál – Erre kell felkészülniük az autósoknak
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legtöbben jobban járnak, ha a mostani időszakban inkább vonattal mennek a Balatonra.

Beindult az augusztus, a legtöbben most veszik ki a szabadságukat, és rengetegen döntenek úgy, hogy a Balatont célozzák meg úti célnak. Most alapból is sok magyarnak esik erre a választásra, mivel nem mennek el külföldre nyaralni. Aki tud, inkább felkészül az őszre, és a vakáción valóban elég sokat lehet spórolni.

Az ATV Magyarország híradója számolt be arról, hogy több kúton nem lehet tankolni a Balatonnál. A benzinhiány egyelőre részleges és átmeneti, azonban a hétvégén nagy rohamra készülnek a kutasok, mert a hőségben csúcsforgalom várható a tó környékén.

A üzemanyaghiány főleg a kisebb kutakat érinti. A MOL által üzemeltett töltőállomások például fel vannak készülve az autósok fogadására, de kedden és szerdán is akadt olyan kút Baltonbogláron, ahol nem lehetett üzemanyagot kapni. Ebben az esetben az autósoknak arra is fel kell készülniük, hogy muszáj egy 10-12 kilométeres kitérőt tenniük.

Tehát a MOL töltőállomásokon van üzemanyag, viszont ott jön a másik nagy kihívás a hőségben, ez pedig a sorban állás. A déli parton például van olyan hely, ahol akár egy órát is várni kellett, mire meg tudta tankolni a kocsiját az ember.

Az autósok közel sokan fel voltak háborodva, hogy ilyen a helyzet, de páran már tapasztaltak hasonlót más felkapott üdülőhelyeken, így fel voltak készülve erre.

A szakértők szerint a következő egy-két hét kritikus időszak lesz a turisták miatt a Balatonnál. Azt tanácsolják, hogy aki teheti, az otthon, vagy valahol útközben tankoljon, és ne a magyar tengerhez közeli benzinkutakon próbálkozzon.

A másik megoldás, ha elkerüljük a tömött utakat, és inkább vonattal utazunk le a Balatonra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás