promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkolódni fogsz, mennyibe kerül majd egy kiló kenyér Magyarországon, de a hús ára is az egekbe szökhet
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Erre most nemcsak a háború van hatással, hanem Magyarország időjárása is. 

Az Időkép nem olyan rég arról számolt be, hogy újabb negatív rekordok dőltek a Tiszán. Sok hőségriadót át kellett már élnie idén nyáron Magyarországnak, eső pedig nagyon kevés esett, ezért is lehet találkozni ilyen extrém helyzetekkel.

Szolnoknál mínusz 291 centiméterre apadt a vízszint, és már a folyó Záhony fölötti szakaszán is kritikusan alacsony a vízállás. Hazánkban az összes folyó és tó vízszintje jóval alacsonyabb, mint szokott lenni.

Természetesen kialakulnak záporok és zivatarok hazánkban, de ezek pont annyira elegek csak, hogy abban a pillanatban felfrissítsék kicsit a légkört.

Az ATV Magyarország sem érkezett jó hírekkel, mivel arról számoltak be, hogy várhatóan tovább fokozódik az aszályhelyzet a következő napokban. A 12 vízügyi igazgatóságból jelenleg 10 területén van érvényben vízhiány elleni védekezési készültség. A legsúlyosabb helyzet még mindig keleten van.  

Az aszály miatti takarmányhiány számos ágazatot rosszul érint. A Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke arra számít, hogy újabb áremelkedésre kell számítani a következő hetekben, valamint újra emelkedhet a kenyér ára is: kilója akár az ezer forintot is elérheti.

Húshiány nem lesz, de áremelkedés biztosan, mivel nagyon megkérik a takarmány árát is. Most azt próbálják megoldani majd, hogy a Dunántúlról valamennyivel olcsóbb legyen a szállítás.

Máhr András, a MOSZ főtitkárhelyettese hozzátette az ATV híradójának, hogy a kenyér árának az emelkedésébe nemcsak az aszály szól bele, hanem mondjuk a gáz és a villany árának az emelkedése is, valamint a szállítási költségek is magasak.

A főtitkárhelyettes szerint 1-2 éven belül az ezer forintos árat is bőven túllépheti a kenyér kilója.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás