promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Spar vásárlóinak hatalmas változásra kell készülniük – Magyarországon ezt már ne keresd a polcokon
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legtöbb magyarországi áruházban előtérbe kerül a környezettudatosság, köztük a Sparnál is.

A fogyasztók mostanság mindig kapkodják a fejüket, mivel rengeteg változás éri őket az utóbbi időben. Persze a leglátványosabb az a drágulás, amit a háború miatt nagyon nehéz féken tartani.

Közben a Spar Magyarország nagy bejelentést tett, mivel innentől kezdve az üzleteikből eltűnnek az egyszer használatos hagyományos műanyag tasakok, így ezeket már ne is keressük a polcokon.

Kilenc tatabányai Spar és Interspar áruházban 2022. április 4-től négy héten át tesztelték, miként fogadják a vásárlók az új, elsődlegesen zöldség és gyümölcs csomagolására alkalmas lebomló zacskókat, és a próbaüzem hála égnek jól sikerült.

„A négy hétig tartó, sikeres tatabányai próbaüzem során bebizonyosodott: vásárlóink is támogatják cégcsoportunk zöld filozófiáját és csatlakoznak fenntarthatósági kezdeményezéseinkhez többek között azzal, hogy környezetbarát csomagolóanyagokat használnak vagy épp csomagolásmentesen vásárolják meg a zöldségeket, gyümölcsöket”

- idézte az Origo Maczelka Márkot, a Spar kommunikációs vezetőjét.

Tehát a Spar és Interspar zöldség- és gyümölcsosztályain innentől nem csak a biológiailag lebomló zacskókat használhatjuk, hanem vihetünk magunkkal sajátot, illetve vásárolhatunk csomagolás nélkül is.

Azért is érdemes ezen elgondolkodni, mivel a biológiailag lebomló zacskók 15 forintba kerülnek. Tréfásan és persze figyelmeztetésként rá is van írva a szatyrokra, hogy:

„Pénzbe kerülök! Gondold át, hogy biztosan szükséged van-e rám”.

Ide kattintva meg is lehet tekinti, hogy miképp néznek ki.

A vevők eddig a 7 mikronos rollbag-ből 450 tonnát használtak el évente, tehát ilyen nagy mennyiségtől szabadítja meg az áruházlánc a környezetet.

Közben közeledik az iskolakezdés, amire már a nagy áruházláncok is gőzerővel készülnek. Hogy hol mire lehet számítani, azt a penzcentrum.hu szedte össze. Ha érint minket, akkor nem árt átböngészgetni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás