promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez már tényleg a Need for Speed - Ferrarit kapott a rendőrség
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Retteghet mindenki, mert a Ferrari 458-ban bizony van erő.

Nem igazán jó dolog, ha üldözőbe vesz a rendőrség, de akkor meg főleg, ha egy bivalyerős Ferrarival teszi. Már tényleg olyan, hogy ha meglátod ezt a csodát, akkor a Need for Speedben érezheted magadat, de ez nem egy videójáték, hanem 100 százalékig a valóság.

Még a Cobra 11-ben is csak egy Porsche 911 jutott az autópálya rendőrségnek (naná, hogy a német autókat kellett reklámozni), de olasz sportkocsiról nem is álmodhattak.

Mielőtt elkezdenének pánikba esni a magyarországi gyorshajtók, a Ferrari 458 Italiát nem a hazai, hanem a cseh rendőrség kaparintotta meg.

A racingline.hu beszámolója szerint az olasz csoda egy hátsó kerék meghajtású, V8-as erőforrás által működtetett sportkocsi, ami akár 3,4 másodperc alatt képes a 0-ról 100 km/órára gyorsulni. A cseh rendőrség leszögezte, hogy az autót a különleges megfigyelési osztály fogja majd használni és csupán a képzettebb kollégáik vezethetik majd azt.

Utánanéztük a piacon, és most egy Ferrari 458-asra 73-74 millió forint körül lehet lecsapni.

Persze a cseh rendőrségnek sincsen olyan büdzséje, hogy befektessenek egy ilyen járműbe, szóval trükkösen bűnözőktől foglalták le a járművet. Az eredetileg vörös színű Ferrari átalakítása így is 12 ezer Európa került. Ez átszámítva csaknem 5 millió forint a mai árfolyamon, de így is töredéke az autó árának.

Jiri Zly, a rendőrség közlekedési osztályának vezetője kijelentette, hogy a Ferrarit a cseh utakon közlekedő legelvetemültebb sofőrök ellen fogják bevetni. Annyi biztos, hogy nehéz lesz vele felvenni a versenyt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás