Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bejelentették: 300 magyar település érintett, köztük Budapest is

Bejelentették: 300 magyar település érintett, köztük Budapest is

Helyi Hírek

Bejelentették: 300 magyar település érintett, köztük Budapest is

Helyi Hírek

Promotions 14:54

Hétfőn megtörtént a bejelentés.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte, hogy közel 300 településen, köztük Budapesten is, ötvenezer hektárnyi teürleten folytatódik a szúnyogirtási program. Az OKF a hétfőn kiadott közleményében tudatta, hogy a szakemberek kiterjedt gyérítést végeznek Somogy, Vas, Veszprém, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében, a Duna mentén Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében, valamint a fővárosban, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megye számos folyó menti településén.

A munkálatokat csak az esti és az éjszakai órákban fogják végezni, szélcsendes időben. Ha az időjárás nem teszi lehetővé az előre meghirdetett időpontban a szúnyoggyérítést, akkor a következő két nap során végzik a permetezést.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság továbbá tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a múlt heti kánikula és a több hete tartó szárazság miatt az ország jelentős részén, de főleg az Alföldön szinte megszűnt a csípőszúnyogok jelenléte. A szárazság miatt eltűnt a tenyészőhelyek többsége és a tartós meleg a kifejlett szúnyogok élettartamát is csökkenti.

Azonban a Nyugat-Dunántúlon és néhány Duna menti régióban, valamint az észak-keleti országrész egyes területein nem nyugodhatnak meg a lakók, ott ugyanis továbbra is jelentős a szúnyogártalom. A szúnyogirtás aktuális heti programjáról IDE kattintva lehet tájékozódni.

Borítókép: Profimedia