promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
SPAR: brutálisan elszállnak az élelmiszerárak, ez a termék lesz az első
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A SPAR közölte: nem lesz készlethiány, de komoly drágulás lesz.

Nem kell attól tartani, hogy bármiből komoly hiány lesz, viszont az, hogy elszáll egyes termékek ára, sajnos ténykérdés - fogalmazott a Pénzcentrumnak adott interjújában Heiszler Gabriella.

A SPAR Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója szerint nekik is az az egyik legnagyobb nehézség a jelenlegi helyzetben, hogy már nem tudják, hogy a sok hatás vagy intézkedés körül igazán melyik mire hat. Az október 1-jéig meghosszabbított árstoppal kapcsolatban azt mondta, hogy

„a probléma fókuszában a frissáru, a csirke áll, ugyanis mindeközben küzdünk egy komoly madárinfluenza-járvánnyal, ami még inkább felviszi az árakat. Jelen pillanatban mi drágábban vesszük a baromfit, mint ahogy adjuk. Ami elvileg tilos, hiszen a dömpingár alkalmazása kimeríti a tisztességtelen piaci magatartás törvényi előírásait. Most az árstop miatt persze megengedett”.

Heiszler Gabriella hozzátette, hogy egyébként az összes árstoppos termék mínuszos, de a baromfinál tapasztalható a legnagyobb különbség; az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az árstop miatt május 1-ig 1,1 milliárd forint volt a SPAR vesztesége. Hangsúlyozta, az teljesen kizárt, hogy bármilyen termékből is hiány lesz majd, de előfordulhat, hogy egyik-másik terméknél például más olajat használnak, mint amit eddig megszokhatott az ember.

„Lehet olyan, hogy helyettesítve lesz a te kedvenc márkás olajod egy másik márkás olajjal. Vagy az a termék, amiben benne van, mint pl. a majonéz, másféle olajból lesz. Vagy olyan drága lesz a majonéz, hogy leszoksz róla. Az, hogy elszáll egy termék ára, sajnos ténykérdés”

Heiszler Gabriella szerint először az étolaj árán fogjuk megérezni a brutális áremelkedést, ha az árstoppot el fogják engedni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás