promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos változást közölt a MOL: mától erre kell figyelniük az autósoknak tankolásnál
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mától érvényes az a változás, ami a hatósági áras üzemanyagot érinti.

Az utóbbi hetekben, hónapokban többször is lehetett tapasztalni a benzinkutaknál, hogy az emberek tülekednek és szinte pánikba esve próbálnak tankolni, hiszen a külföldi példákat látva megjelent az autósokban a félelem, hogy elfogyhat az üzemanyag – de úgy tűnik, hogy szerencsére Magyarországon nem annyira drasztikus a helyzet, hogy igazán aggódni kelljen emiatt.

Sokan örülnek annak, hogy a magyar rendszámú járművekbe még mindig hatósági áron lehet megvásárolni a benzint és a gázolajat. A kőszegi MOL-töltőállomás viszont a minap fontos változásokat közölt ezzel kapcsolatban, amire mindenképp érdemes odafigyelnie minden hazai autósnak.

A MOL kőszegi kútjának bejelentése szerint június 24-től a kisnyomású kútoszlopokon a maximális tankolási mennyiség napi 50 liter.

Vagyis megjelent egy maximális limit, amit be kell tartani, ráadásul az is kiderült, hogy például a kannákba tankolásra mostantól nem érvényes a hatósági ár, ugyanis arra már a piaci árszabást kell nézni – viszont a nagynyomású kútoszlopokon a magyar rendszámú, 3,5-7,5 tonnás össztömegű, illetve a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül, hatósági áron vásárolhatnak.

Itt lehet elolvasni a kőszegi MOL teljes bejegyzését:

„Kedves Vásárlóink!

2022. június 24-től (péntek) magyar rendszámú gépjárművet töltő személy hatósági áron (479,9 Ft / liter), nem magyar rendszámú gépjárművet töltő személy a kútoszlopokon található piaci áron tankolhat.

Kérjük a gépjármű honosságának igazolása érdekében tartsa magánál és mutassa fel forgalmi engedélyét a fizetést megelőzően!  A forgalmi engedély utólagos bemutatására nincs lehetőség!

Amennyiben a honosság nem állapítható meg és az nem került igazolásra, úgy a piaci ár érvényes, utólagosan ezzel kapcsolatos reklamációt nem tudunk fogadni!

Kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter.

Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 - 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségű limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak.

Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes.

Kérjük kedves vásárlóinkat, hogy amennyiben gépjárművük benzintankja mellett külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni. Amennyiben a gépjármű üzemanyag tartályába, illetve külső edényzetbe történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében kerül sor, úgy a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzuk.

A tankolási szabályok betartását biztonsági kameráinkon keresztül folyamatosan ellenőrizzük!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás