promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországon is jön a négynapos munkahét - Ez a nagyvállalat teszteli először
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden megváltozhat a magyar dolgozók életében, ha beválik a négynapos munkahét.

Egyre több országban kezdik el tesztelni, illetve bevezetni a négynapos munkahetet, ami egyre népszerűbb a munkavállalók, illetve a munkáltatók körében egyaránt. Az eddigi eredmények alapján a dolgozók jobban teljesítenek 5 helyett mindössze 4 nap alatt, hiszen motiválja őket, hogy így sokkal több időt tölthetnek otthon a családjukkal – úgy tűnik, hogy hamarosan Magyarországon is megtapasztalhatjuk ezt a mámorító érzést.

A Magyar Telekom az első olyan nagyvállalat hazánkban, ahol hamarosan elkezdik tesztelni a négynapos munkahetet, ráadásul a munkavállalók legnagyobb örömére változatlan bérezés mellett – erről a különleges és fontos projektről a telekommunikációs óriás Chief People Officere, Friedl Zsuzsanna mesélt bővebben:

„A kísérletezés az alapértékünk, proaktívan és bátran próbálunk ki új dolgokat, melyekről azt gondoljuk, hogy működésünket jobbá tehetik, valamint kollégáink fejlődését, életminőségének javítását szolgálhatják. A munka-magánélet egyensúlyát és a hatékony, célorientált munkavégzést szem előtt tartva úgy döntöttünk, négy csapat bevonásával elindítunk egy október végéig tartó teszt időszakot, melynek célja, hogy megtapasztaljuk, hogyan működik a 4 napos munkarend. Ezzel párhuzamosan egy átfogó kutatást is készítünk, hogy párbeszédet kezdeményezzünk a témában a munkaerőpiac szereplőivel”.

Ha beválik a Magyar Telekom tesztje, akkor minden bizonnyal a többi nagyvállalat is megpróbálkozik a négynapos munkahéttel, vagyis gyökeresen megváltozhatnak a dolgok a munkavállalók számára Magyarországon – de egyelőre még ne éljük bele magunkat, hiszen a tesztidőszak eredményei nagyban befolyásolhatják a jövőt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás