promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Át akarják verni a T-Mobile ügyfeleit – erre nagyon érdemes figyelni, hogy ne húzzanak be a csőbe
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hackerek most a T-Mobile ügyfeleit támadják.

A Telekom nem olyan rég azért került a címlapokra a legtöbb oldalon, mert elkezdett akadozni a tévés szolgáltatásuk. Olyanok tapasztalhattak fennakadást, akik már az új androidos set-top-boxot használják.

A Telekom igyekezett hamar helyreállítani a szolgáltatást, és díjcsomagok alap havidíjából két napra számlakedvezményt adtak az érintetteknek, ráadásul a Telekom FilmKlubot is ingyenessé tették egy kis időre.

A baki után most egy hackertámadás van terítéken, ami a T-Mobile ügyfeleit érinti. A Leet számolt be róla a Bleeping Computer cikke alapján, hogy a hackerek a cég nevében megköszönik az embereknek, hogy befizették a T-Mobile számlájukat, majd ajándékot kínálnak.

Az ajándék megszerzéséhez ugyebár az SMS-ben küldött linkre kell kattintani, mely a vállalat oldala helyett egy rosszindulatú weboldalra irányít, ahol megpróbálhatják kicsalni az előfizető belépési adatait, esetleg kártékony programokat juttathatnak a készülékére.

A T-Mobile minden ügyfelét óvatosságra inti, és azt kérik, hogy senki ne kattintson váratlan, ismeretlen számról érkező gyanús linkekre, és lehetőleg ne is válaszoljanak az ilyen üzenetekre.

Jó hír, hogy még csak Amerikában terjed, de hamar elindulhat az egész Európában, akár Magyarországon is, szóval nem árt felkészülni. Persze ha azzal támadnak le minket interneten, hogy a semmiből nyertünk valamit, az az esetek csaknem 100 százalékában valamilyen átverés.

Ha Magyarországon is megjelenik az üzenet, azt ki lehet majd alapból szúrni, mert valószínűleg elég béna nyelvtannal lesz lefordítva.  

A digitális világban már mindig résen kell lenni, de alapvető szabály, hogy ne adjuk ki az adatainkat ismeretleneknek. Az már eleve gyanús kell legyen, hogy ha egy cég (mondjuk egy áruházlánc) a bankkártyánk adatait kéri. Ne felejtsük el, hogy azt soha senkinek sem szabad kiadni, még ha azzal is próbálnák elcsavarni a fejünket, hogy nyertünk valamit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás