promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hollywoodi katasztrófafilmbe illő sárlavina pusztított Magyarországon
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmúlt időszak nagy mennyiségű esőzése miatt több helyen is óriási víztömeg hömpölygött az utcákon, de volt, ahol a házba is betört a csapadék.

Az elmúlt időszak nagy mennyiségű esőzése miatt több helyen is óriási víztömeg hömpölygött az utcákon, de volt, ahol a házba is betört a csapadék.

Ez a hihetetlen mennyiségű esőzés ráadásul kimosta a zebegényi hegy oldalát és iszonyatos sárlavina indult meg lefelé, ráadásul egy helyi lakos udvara is kárt szenvedett, ahol nem csak az újonnan elkészült kertjét pusztította el, de a házba is betört a sárlavina.

Elképesztő videó került fel az esetről a Facebookra, és csak a csodával határos módon nem esett senkinek baja, mivel a lezúduló sárlavina a túraútvonalat is elmosta.

Forrás: Facebook/ Őfensége Zebegény a Dunakanyar királya

Alapvetően a sárlavina azért veszélyes, mert tele van hordalékkal, kövekkel, faágakkal, de súlyosabb esetben egész fákat is magával sodor a pusztító természeti jelenség. Ha valakit elsodor, annak esélye sincs a túlélésre, a lavina bedarál mindent, ami az útjába kerül.

Magyarországon alapvetően nem jellemzőek a sárlavinák, de intenzív esős időszakban nálunk is előfordulhat.

Az alábbi YouTube videóban a világ 5 legpusztítóbb sárlavináját/földcsuszamlását lehet látni, amit valaha videóra vettek.

Esős időszakban nagyon veszélyes erdei túrákon részt venni, érdemes figyelni a fák gyökereit, ahol már elgyengültek, vagy korábbi esőzések láthatóan kimosták, ott érdemes kerülni, ha már esetleg oda keveredtünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás