promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A homlokát ráncoló hegy, egy földöntúli hely Magyarországon
Borítókép:  Instagram: @drpanyikanita
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Bükkben kirándulni azért is javasolt, mert nem csak, hogy eszméletlen szép túraútvonalak vannak, de már az odavezető út is mesés. Kis falvakon keresztül vezető autós útvonalon érdemes menni és gyönyörködni a tájban.

 

A Budapesttől 1.5 órára lévő Bélapátfalván található Bél-kő hegység olyan látványt nyújt, mintha nem is ezen a bolygón lennénk.

A 12 kilométeres túra a Bélapátfalvai Apátságtól indul. Maga a túra nem sok izgalmat rejt, azonban amint felérünk a tetőre, hihetetlen élményben lesz részünk. A túra technikailag nem nehéz, az útvonal egy irányba tart, így nem eltéveszthető.

Kutyával és gyerekekkel is ajánlott, ha a kijelölt úton maradunk, de az extrémebb élményre vágyó túrázók felmászhatnak a meredek sziklákra is, persze nagy körültekintéssel.

Amint felérünk egy hatalmas mészkő bányászati helyszín fogad minket, azt mondják olyan, mintha "megskalpolták" volna a hegyet. Én repülőgépleszálló pályát véltem felfedezni a látványban, de a megoldás valójában az, hogy a kőfejtő munkagépek megcsonkították hegy csúcsát.

A „kráterben” hosszasan el tudunk időzni, de a jó idő ne tévesszen meg minket, nagyon szeles ez a rész, érdemes rétegesen öltözni.

A területen hatalmas és minden irányból könnyen megmászható és életveszélyesen megmászható sziklák találhatóak. Érdemes körbe sétálni, de a kavicsos talaj miatt nem javasolt a hegy szélére kiállni.

Az biztos, hogy ide mindenkinek el kell egyszer látogatni, akár a pünkösdi hétvégén élménydús kirándulás lehet az egész családnak.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás