promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes az egyik magyarországi áruházlánc terméke – semmiképpen se egyél belőle, ha megvetted
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Penny Market hívja vissza a terméket, amiből valószínűleg elég sokan vásárolhattak.

A Mr. Spice termékei elég népszerűek, szóval sokan használják őket az otthonukban. A legtöbb helyen sült krumpli fűszerkeverék is van a polcokon, amit most a Penny Marketnek muszáj volt visszahívnia.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adta ki a figyelmeztetést, hogy a Mr. Spice Serpenyős sült krumpli fűszerkeverékben (30g) a megengedett mennyiséget meghaladó transzzsírsav tartalom van és nem jelölt allergén is található benne, ami a zeller.

Persze így elsőre nehéz lehet megérteni, hogy mi is az a transzzsírsav tartalom. A mesterséges transz-zsírsavak (trans-fatty acid=TFA) a növényi olajok katalitikus hidrogénezése során keletkeznek, ezért az ilyen technológiával előállított félkemény vagy szilárd növényi zsírok (pl. margarinok) mesterséges TFA-t tartalmaznak, következésképpen az ilyen zsiradékok felhasználásával készült élelmiszerek is.

A mesterséges transz-zsírsavak az emberi szervezet számára káros anyagok, melyek jelentős kockázati tényezőt képviselnek a szívkoszorúér-megbetegedések kialakulásában.

Magyarországon tilos olyan élelmiszert forgalomba hozni, amelynek transz-zsírsav tartalma nem felel meg a rendeletben rögzített határértékeknek.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a zeller allergén-tartalom, valamint a megengedett mennyiséget meghaladó transzzsírsav-tartalom miatt a Mr. Spice termékét ne fogyasszák el. Képet ide kattintva találunk róla.

A terméket a vásárlás helyén visszaveszik, a vételárat nyugta nélkül is visszafizetik. A szavatossági időt kell figyelni, ami 2024. január 26.

Továbbra is az lehet a legjobb, ha otthon állítjuk össze magunknak a fűszerkeveréket. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás