promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Autókat vert szét és tetőket szakított be a jég Magyarországon – nagy pusztítást okozott a hidegfront
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nem hiába adta ki a figyelmeztetést.

Van, amikor az emberek belefutnak egy clickbait címbe, és azt hiszik az olvasók, hogy nagy vihar közeledik a média miatt. Ez mindig benne van a pakliban, ezért is érdemes követni az Időkép radarját, ami mindig el fogja árulni az igazságot.

Tegnap azonban nem feszültségkeltés volt, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat komoly riasztást adott ki. A hidegfront viharos szelet, eszméletlen mennyiségű esőt, és akadt olyan hely Magyarországon, ahol jeget is hozott magával.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint Országszerte mintegy száz alkalommal riasztották a tűzoltókat szerdán. Sajnos Somogy megye kapta a legnagyobb pofont – ott 80 épület tetőszerkezetét rongálta meg a jégeső Kaposváron, Kaposmérőn, Kaposkeresztúron és Jákón is.

A megyében fákat döntött ki, gallyakat sodort az úttestre a viharos szél. A helyzet olyan súlyos volt, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet gyorssegítségként 5 millió forintot ajánl fel a vihar sújtotta Kaposvárnak és a környéknek. Ide kattintva lehet adományokat is felajánlani.

Az Időkép beszámolója szerint helyenként 5 centis jégdarabok szaggatták be a tetőket több helyen. Ide kattintva meg is lehet nézni a fotókat. Kaposmérőn is nagy méretű jég potyogott, amiről videót is tudtak készíteni.

Becsehely közelében az M7-es autópályán Nagy László keveredett komoly jégesővel kísért viharba. Természetesen rögtön félreállt - látszódik, hogy csak a kamionok mertek továbbmenni. Még László sem igazán hitte el, hogy mi zúdult hirtelen a nyakába.

A kidőlt fák több autót is megrongáltak. A legtöbb esetben ugyebár lakóházak tetőszerkezetét verte szét a jég, sok épület pedig beázott. Ma már teljesen átvonult rajtunk a front, de hajnalban a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon helyenként zápor, kis eséllyel egy-egy zivatar még előfordulhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás