promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg kapsz pénzt az Alzától, vagy ez megint valami orbitális átverés?
Borítókép:  Alza.hu / YouTube (screenshot)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

E-mailek landolnak a magyar postafiókokban, amelyek 3000 forintos kuponokról szólnak.

Sokan kaptak/kapnak olyan e-mailt a napokban Magyarországon, amelyben az irritáló reklámjairól híres Alza webáruház örömhírt közöl a címzettekkel. Egészen pontosan 3000 forintos kuponnal ajándékozza meg őket, ami első hallásra hihetetlennek tűnhet.

Az embereknek ugyanis aligha lehet fogalmuk arról, hogy 2019-ben vásároltak-e a webáruházon keresztül, márpedig az „ingyenes” vásárlási utalványt éppen emiatt kapták.

És igen, jelen esetben a hír tényleg igaz, nem becsapásról van szó.

Az Alzát a Gazdasági Versenyhivatal büntette meg, mégpedig 40 millió forintra, és emellett 450 millió forint értékben jóvátételre kötelezték a céget, ami közel félmillió vásárlót érint. Ők kaptak/kapnak tehát 3000 forint értékű kupont, amelyet legalább 10 ezer forintos vásárlás esetén lehet érvényesíteni.

A Gazdasági Versenyhivatal még 2021-ben indított vizsgálatot az Alza.hu üzemeltetőjével és cseh anyavállalatával szemben, mivel jogsértő módon sürgették a felhasználókat mihamarabbi vásárlására, amikor szembetűnő, villogó üzenetekkel helyezték pszichés nyomás alá a felhasználókat – áll a hvg.hu ismertetőjében.

Az Alza.hu 2022. április 17-én kezdte el az elektronikus vásárlási utalványok kiküldését, ne csodálkozzon tehát senki, ha ilyen húsvéti meglepetésben van része. A kupon készpénzre nem váltható és más kedvezményekkel sem vonható össze, de biztosan sokaknak jól jön majd a talált pénz.

Az utalvány 12 hónapig érvényes. A kapott kódot a kosárban kell beírni az „Add meg a kedvezményes kódot vagy az ajándékutalvány kódját” mezőbe, és úgy vonják le a szóban forgó összeget. A kedvezménykód érvényesítéséhez nem kell regisztrálni az Alza.hu oldalon, ez is fontos könnyítés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás