promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen drágulást még nem láttunk Magyarországon, és ennél még rosszabb lesz?
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha marad ez a tendencia, nagy bajok lehetnek.

A januári 7,9 és februári 8,3 százalék után múlt hónapban 8,5 százalékra kúszott fel a drágulás. Ezek a számok pedig már folyamatosan megdöntik az eddigi rekordot, 15 éve nem láttunk ilyet. A koronavírus miatt már amúgy is óriási volt a bizonytalanság, visszatér-e vagy sem, de a szomszédban kitört háború csak tovább növelte ezt.

Az általános drágulásnál is van rosszabb, ugyanis számos termék és szolgáltatás ára emelkedett ennél jóval többet. Ha megnézzük a KHS által havi rendszerességgel közzétett legjobban dráguló termékek adatait, azt látjuk, hogy nem egy termék 40 százalék feletti drágulást produkált.

Legtöbbet a paradicsom, a rétesliszt és a tejes margarin drágult, de nem sokkal marad le tőlük a csirkecomb vagy a zsemle. A 10 leginkább megnövekedett árú termékből egyedül a falburkoló csempe nem élelmiszer.

A KSH adatai szerint az áremelkedést jellemzően a nyugdíjasok és az alacsony jövedelműek érzik meg a legjobban.

Még a jelenlegi általános infláció mellett is volt viszont néhány élelmiszer, ami valamelyest megfizethetőbb most, mint egy évvel ezelőtt. Ilyen a párizsi, a jelenleg árstoppos kristálycukor, a sértéshús és az alma.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás