promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: egy titkos dolog derült ki Orbán Viktor videójából
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Reggel pedig Szijjártó Péter is fontos bejelentést tett.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, csütörtökön Oroszország megindította a támadást Ukrajna ellen, vagyis hivatalosan is megkezdődött a háború.

Cikkünk írásáig az orosz hadsereg kiadott egy közleményt, miszerint a rakétatámadásaik során kiiktatták az ukrán légvédelmet. Jelenleg hét civil áldozatról tudni, de ettől jóval több is lesz.

Orbán Viktor még tegnap tett ki egy videót a Facebook oldalára, amiben az látható, hogy meglátogatta a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központját.

A miniszterelnök elmondta, hogy ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia Magyarországnak. Orbán Viktor tegnap még nem tudta, hogy a dolgok hamar rosszra fognak fordulni.

Az RTL Klub szúrta ki, hogy Facebookra föltöltött videóban pár másodpercre feltűnik a háttérben a Keleti Pajzs 2022 nevű katonai tervrajz.

A térkép jobb fölső sarkában lévő szöveg hatszázezer menekültet említ, a kísérő szöveg valószínűleg „600 ezer menekült a Kárpátokon túlról”.

Tehát Magyarország arra számít, hogy körülbelül 600 ezer menekült indulhat meg hazánk felé, ha nagyon nagy fordulatszámra kapcsol a háború.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a csütörtök reggeli élő bejelentkezésében azt üzente a Ukrajna keleti vagy középső részén tartózkodó magyaroknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot a kijevi nagykövetséggel.

Kárpátalján egyelőre nyugalom van, folyamatos a kapcsolat az ottani magyarság vezetőivel és a külképviseletekkel.

Néhány kint lévő magyar azonban arról számolt be, hogy a kijevi magyar követség jelenleg sajnos elérhetetlen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás