promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félelmetes videó: így tombolt az orkán erejű szél Siófoknál
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A viharos szél az időjárás előrejelzések szerint már a mai estétől elkezd mérséklődni.

Egy erős viharfront csapott le Európában, és ami Magyarországot elérve hála égnek lecsendesedett kicsit, de más országok nem volt ilyen szerencsések.

Csehországban például ötvenezer háztartás maradt vasárnap délben áram nélkül a rendkívüli erősségű szél miatt. Magyarországon főleg a kidőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat. Sok fa utakra, házakra, kerítésekre, autókra és elektromos vezetékekre dőlt, a szél épületek tetőszerkezetét is megrongálta.

A fővárosban egy rendelőintézet, egy óvoda és egy posta tetejét bontotta meg, és volt, ahol kidőlt fa vagy épületről lehulló cserép rongált meg autókat. Ugyancsak Budapesten és Székesfehérváron jelzőlámpákat szakított le a viharos szél, a Pest megyei Dabason és a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlon pedig elektromos vezetékekre dőltek fák. Sok riasztás érkezett Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, Alattyánban például nagyfeszültségű vezeték szakadt el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a minket elért viharfront hamarosan le fog csendesedni, de hétfőn néha azért számítani kell erős lökésekre.

Az egész országban tombolt a viharos szél, az Időkép magaslati szélmérője 126 km/h-s széllökést mért Siófokon.

A Vitorlás- és kajak-kenu-SUP táboránál készítettek is egy videót, ami megmutatta, hogyan mozgatta az orkán erejű szél a Balatont. A szél sebessége állítólag akkor 106 km/h volt.

A frontátvonulások szinte mindennaposak lesznek a jövő héten is, de a meteorológia megnyugtatott mindenkit, hogy ilyen erős szélre azért nem kell számítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás