promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiadták a figyelmeztetést! Durván átszáguldott egy hidegfront Magyarország felett, nagyon csúnya időjárás vár ránk, elképesztő szélviharok jönnek
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szélviharos vasárnap.

Figyelmeztetést adtak ki, ugyanis még szombat éjszaka egy melegfont okozott vegyes halmazállapotú csapadékot, addig vasárnap hajnalban egy hidegfront érkezett meg Magyarországra, majd nagyon gyorsan át is száguldott felettünk.

A hidegfront mögött pedig vasárnap nagy területen viharossá fokozódik a szél. És a folytatás is frontokban gazdag lesz majd.

Kivétel csak a délnyugati tájak és az északkeleti határvidék lehet.

Így elsősorban az ország északi részén akár 100 km/h-t meghaladó széllökésekre is készülnünk kell, illetve a magasabban fekvő területeken akár 110 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

A légmozgás majd a késő éjszakai órákban veszít majd csak erejéből. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt is megjegyzi az előrejelzsében, hogy vasárnap napközben az északkeleti országrészben az intenzív záporokat egy-egy villámlás, dörgés is kísérheti.

És hogy mi vár ránk ezek után? Az Országos Meteorológiai Szolgálat Youtube-videós előrejelzésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy mi vár ránk majd:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás