promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy veszélyre hívja fel a figyelmet a Lidl – most könnyen átverhetik a hazai vásárlóikat a csalók
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Lidl egy rendes nyereményjátékot is meghirdetett Magyarországon, de közben a közösségi médiában terjednek a hamis hirdetések, amiket sokszor képtelenség elkerülni.

A digitális világban már mindig résen kell lenni, de alapvető szabály, hogy ne adjuk ki az adatainkat ismeretleneknek. Az már eleve gyanús kell legyen, hogy ha egy cég a bankkártyánk adatait kéri. Ne felejtsük el, hogy azt soha senkinek sem szabad kiadni. Egy nyereményjáték során főleg nem fogják ezt elkérni.

A csalók rengetegszer alkalmazzák azt a trükköt, hogy valamilyen nagy áruházlánc hamis profilja mögé bújva igyekeznek minket átverni.

A Lidl ki is adta a figyelmeztetést, mivel jelezték nekik, hogy több hamis Facebook és Instagram-profil az áruházlánc nevével, valamint logójóvál próbál visszaélni, főként nyereményjátékokat meghirdetve.

A veszély azért is nagy most, mivel a Lidl éppen tényleg egy nyereményjátékot hirdet, mivel átlépték a Facebookon az 1 milliós követést. Most a szerencsések között február 16-án 5 darab 100 ezer forint értékű, és 50 darab 10 ezer forint értékű Lidl Utalványkártyát sorsolnak ki. Ez tényleg a hivatalos nyereményjáték, aminek a részleteit ide kattintva találjátok meg.

A Lidl kiemelte, hogy minden közösségi médiás nyereményjátéknál külön, privát üzenetben értesítik a nyerteseket, a hivatalos felületeken keresztül.

A Lidl ismét megosztott néhány trükköt, hogyan lehet felismerni könnyen a csalókat, és mi a teendő ilyenkor:

  • Keresd a kék pipát! Ez jelzi azt, hogy a Facebook és az Instagram által hitelesített, ellenőrzött profilról van szó.
  • Ha gyanús az oldal, ellenőrizd a nevét! Oldalaink hivatalos neve: Facebook – @LidlMagyarorszag; Instagram – @lidlhu
  • Amennyiben úgy gondolod, hogy hamis oldallal, átveréssel találkoztál, jelentsd a Facebook vagy az Instagram felé, hiszen ezzel másokat is megvédhetsz attól, hogy csalás áldozatai legyenek.
  • Ha egy oldaltól olyan személyes megkeresést kapsz, amire nem számítottál, semmiképp ne válaszolj/reagálj rá, amíg nem ellenőrizted a forrás hitelességét!
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás