promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ma éjszaka különleges jelenséget láthatsz az égen, amire évente csak egyszer van lehetőséged
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ma éjjel lesz az idei év farkas holdja, ami az ezotéria szerint nagyon meghatározó. Érdemes figyelni az eget, ha látni akarod.

Létezik egy mítosz, miszerint a farkasok vonyítanak a Holdra, valamint a farkasemberek telihold idején változnak át. Erről biztosan hallottál már, mert rengeteg történet kering erről az emberek között, de filmek, sorozatok és könyvek is szólnak róla. A farkas holdról viszont nem biztos.

Az év első teliholdját nevezik így, ami januárban látható. Most konkrétan ma éjjel kell az eget figyelni, ha látni akarod az év első teliholdját, vagy farkas holdját. Pontosan január 18-án 00:49 perckor lesz holdtölte.

Az Old Farmer's Almanach szerint a holdat azokról a farkasokról nevezték el, amikről azt hitték, hogy gyakrabban üvöltenek ebben az évszakban. Hagyományosan úgy tartották, hogy a farkasok éhségtől üvöltenek télen, de ma már tudjuk, hogy különböző okokból vonyítanak. A farkashangokat általában a terület meghatározására, a falkatagok felkutatására, a társadalmi kötelékek erősítésére és a vadászat koordinálására használják.

A Hold ciklikusan mozog. Minden ilyen időszak 28 napból áll. Legközelebb február 16-án lesz újra telihold. A ciklus az újholddal kezdődik, ami folyamatosan növekszik még telihold nem lesz belőle.

Sokak szerint a farkas hold megvilágítja lelkünket, megmutatja az álommunkánkat, és sütkérezni kell a fényében. Majd ahogy elkezd zsugorodni, úgy kell elengedni a stresszt és a negativitást.

Forrás: CNN, Almanac

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás