promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi horror: rettegnek a magyar város lakói, hogy az útjukba kerül a veszélyes ragadozó
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kiskunhalas polgármestere arra kérte a lakosságot, hogy aki látja a veszélyes állatot, az azonnal tegyen bejelentést.

Nem rég elég nagyot robbant a hír, hogy Kiskunhalas közelében láttak egy nagymacskát, ami minden bizonnyal egy fekete párduc. A közelben található Szegedi Vadaspark már akkor jelezte, hogy biztosan nem tőlük szökött meg az állat.

A Blikk úgy döntött, hogy a helyszínre látogat, és picit utána szimatol a történteknek. Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója szerint ha kiderül, hogy a felvételeket nem manipulálták, és valóban egy fekete párduc kószál a környéken, akkor valószínű, hogy az egy illegális állattartótól szökött meg.

Az ország vadállatbefogója, Both Zoltán szerint bármennyire hihetetlen, de valóban egy fekete párduc kóborol arra, és nem árt távolságot tartani tőle, ha valaki mégis kiszúrja.

„Senkinek sem javaslom, hogy most kezdjen el vagánykodni, főleg nem fotózkodni a nagymacskával vagy a közelébe merészkedni. A fekete párduc nem egy házi doromboló kiscica, amit egyedül, szakértelem hiányában be lehet fogni. Aki erre vetemedne, az az életével játszik”

- nyilatkozta a lapnak Both, aki hozzátette, hogy a zajkeltés a legalkalmasabb arra, hogy elijesszük az állatot. Semmiképpen se érezze azt, hogy sarokba van szorítva, mert akkor támadhat.

Az egyik helyi lakos azt nyilatkozta, hogy ő bizony sötétedés után biztosan nem fog már elmenni sétálni.

A szakemberek közül mindenki úgy gondolja, hogy a különleges ragadozó egy magángyűjtőtől szökhetett meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás