promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes ragadozó Magyarországon: senki sem tudja, honnan jött a hatalmas fenevad – videó
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy biztonsági felvétel alapján valószínűleg egy fekete párduc ólálkodik Kiskunhalas közelében, de az még rejtély, hogy került oda.

Nemrég szinte az egész országot sokkolta a hír, hogy hirtelen a semmiből feltűnt egy szervál a Bükkben. A szelídnek tűnő, de valójában veszélyes afrikai ragadozó több napig mászkált szabadon, majd sikerült befogni, de végül sajnos a koronavírus miatt elhunyt.

Most egy újabb hasonló, meghökkentő esetről kaptunk hírt, ugyanis Kiskunhalas közelében láttak egy nagymacskát, ami minden bizonnyal egy fekete párduc.

„A Szegedi út környékéről kamerafelvételek alapján bejelentés érkezett, mely szerint egy nagytestű macskát észleltek az elmúlt időszakban. A bejelentést és képeket a Rendőrség, illetve a Szegedi Vadaspark munkatársai megvizsgálták. Kérem Önöket, hogy amennyiben a következő napokban hasonlót tapasztalnak, azonnal hívják a 112-es segélyhívót! Pánikra semmi ok, azonban segíteni kizárólag a szakemberek tudnak”

– olvasható Kiskunhalas polgármesterének bejegyzésében.

A várostól 55 km-re található Szegedi Vadaspark már jelezte, hogy nem tőlük szökött meg az állat, így nem lehet tudni, hogy pontosan honnan jött a feltételezett fekete párduc, ami a környezetváltozás miatt jó eséllyel nagyon stresszes, ezért komoly veszélyt jelenthet – de az, hogy a nagymacska enyhe súlyfelesleggel rendelkezik, arra enged következtetni, hogy valószínűleg fogságban tartották, ráadásul illegálisan.

Itt lehet megnézni az állatról készült felvételt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás