promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vajon hol van most a hazánkban szabadon kószáló veszélyes ragadozó?
Borítókép:  Illusztráció - Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jó hírek érkeztek a veszélyes afrikai vadállatról.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Bükki Nemzeti Park területén, Borsodnádasdon és Eger határában is többen láttak egy szervált.

A szervál hossza elérheti akár a 100 centimétert is, míg a súlya 9-18 kilogramm között mozog, szóval jóval nagyobb, mint egy macska. Habár nem háziállat, néhol mégis házi kedvencként tartják – az Egyesült Államokban ez gyakori példa.

Speciális engedélyre van szükség a tartásához, mivel vadállatról van szó. A Magyarországon szabadon kószáló szervált is valaki valószínűleg házi kedvencként tartotta, de így is érdemes vigyázni vele, mert afrikai ragadozóról beszélünk, tehát jóval agresszívabb a megszokott állatoknál.

Innentől nem kell aggódni, hogy a szervál bárhol is feltűnne váratlanul, mivel sikerült befogni.

A macskaféle jóval soványabbnak tűnt, szóval megviselte a kinti lét, és nem jutott megfelelően táplálékhoz. A szervál jelenleg Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyének vendégszeretetét élvezi.

„Az Afrikában, a Szaharától délre eső területeken őshonos fajhoz tartozó állatról korábban egészen biztosan ember gondoskodott, s mivel aligha készítették fel a vadonbeli életre, ráadásul a hazai erdők nem épp ideálisak egy ilyen trópusi állat számára, valószínűleg nem tudott volna hosszú ideig életben maradni, pláne sikeresen átvészelni a téli időszakot. Ezért is fontos hír, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai által véghez vitt bravúrnak köszönhetően sikerült befogni a kalandos sorsú szervált, akit tegnap este Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére szállítottak be. A korábban közzétett felvételekhez képest most megviseltebbnek és soványabban tűnik, az elmúlt napokban valószínűleg nem sokat evett és alighanem inni is alig ivott. Láthatóan nagyon éhes volt, így aztán elégedetten fogyasztotta a neki felkínált táplálékot”

- írta a Fővárosi Állat- és Növénykert a bejegyzésében.

Később kiderül, hogy a szervál marad-e náluk, vagy átkerül valamelyik hazai állatkertbe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás