promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes fenevad Magyarországon: senki sem tudja, honnan jött a Bükköt rettegésben tartó ragadozó – videó
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Többen is lefilmeztek Magyarország területén egy rejtélyesen felbukkanó szervált, ami ugyan szelídnek tűnik, de egy veszélyes afrikai vadállatról van szó.

A legtöbben valószínűleg a szívükhöz kapnának, mikor reggel azt látnák, hogy a szokásos házi macska helyett egy Afrikában őshonos ragadozó jelenne meg az ajtajuk előtt. Nos, ez a rémálom most akár valósággá is válhat, hiszen a Bükki Nemzeti Park területén, Borsodnádasdon és Eger határában is többen láttak egy szervált.

A felvételeken szereplő szervál egészen szelídnek tűnik, vagyis jó eséllyel valaki háziállatként tartotta, csak megszökött otthonról – ettől függetlenül mindenképp érdemes vigyázni vele, hiszen a mondhatni cuki kinézete ellenére hatalmas veszélyt jelenthet a többi állatra, illetve az emberekre is egyaránt.

Még senki sem tudja, pontosan hogyan kerülhetett az ország területére egy szabad szervál, hiszen a hazai állatkertekben is csak kevés példány van belőlük, szóval egyelőre rejtély az állat felbukkanásának oka.

Az alábbi videót készítő ember sokakkal ellentétben egyáltalán nem ijedt meg az akár 3 méteres ugrásra is képes szervál látványától, hiszen még ciccegett is neki – de aki esetleg legközelebb találkozik az itt látható vadállattal, az a saját érdekében jobban teszi, ha barátkozás helyett inkább értesíti a hatóságokat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás