promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szijjártó Péter nagy bejelentést tett – így döntött a kormány
Borítókép:  MTI Fotó - Illyés Tibor
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szijjártó Péter bejelentette, hogy ezekből a vakcinákból biztosan nem rendelnek többet.

A kormány elindította az oltási akcióhetet, aminek a lényege, hogy ezen a héten akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra menni. 

A figyelemfelhívás sikeres volt, mivel a hétfő délutáni adatok szerint 51 ezer koronavírus elleni vakcinát adtak be. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, hogy ezek közül 42 ezer harmadik, mintegy 7 ezer első, a többi második oltás volt.

Szijjártó Pétert a mai sajtótájékoztatóján az ATV kérdésére elmondta, hogy a kormány nem fog több keleti vakcinát rendelni a közeljövőben, így abban az 5 milliós szállítmányban, amit Magyarország rendelt, csak nyugati oltóanyagok lesznek.

„Jelenleg sem a Szputnyik, sem a Sinopharm oltóanyagok gyártóival nem állunk tárgyalásban újabb Magyarországra irányuló szállítmányokról. A következő vakcina-szállítmányban “egészen biztosan nem lesznek keleti vakcinák”. Mind a Szputnyik, mind a Sinopharm szállítói teljesítették azokat a szerződéseket, amelyeket korábban megkötöttünk”

Szijjártó Péter hozzátette, hogy állandó téma, hogy Ausztriához hasonlóan bevezessék-e a kötelező oltást, de további lépéseket a jelenleginél nem terveznek.

„Mi ezt egyelőre lezártuk azzal, hogy a munkáltatók számára megadjuk a lehetőséget arra, hogyha szeretnék a munkavállalóik számára előírni az oltás kötelezőségét, akkor erre most lehetőségük van a jogszabály szerint”

- mondta a csatornának a  külgazdasági és külügyminiszter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás