promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzalmas dolgot tett egy ukrán kamionos az autópályán – 5 év börtönt is kaphat
Borítókép:  Illusztráció - Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 38 éves sofőr nem igazán gondolta végig, hogy mit csinál.

A 38 éves ukrán kamionsofőr idén tavasszal bázisolajat szállított Németországba. Az autópálya magyarországi szakaszán a mérőállomáson többszöri ellenőrzés után is tengely túlsúlyt állapítottak meg a kamionjánál.

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség beszámolója szerint ezt egyszerű módon akarta megoldani, így szimplán a tartálykocsiból összesen 260 kilogramm bázisolajat engedett a csatornába.

A sofőr ellen az ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése bűntette miatt emelt vádat, ami miatt a kamionos 5 év börtönt is kaphat.

Mivel észrevették, hogy a felelőtlen ukrán sofőr mit csinál, így a katasztrófavédelmi hatóság gyorsan lépett, és kiszivattyúzták a veszélyes hulladéknak minősülő bázisolajat a csatornából.

Ne felejtsük el, hogy az olaj továbbra is fokozottan veszélyes a környezetre. A fáradt olajat érdemes otthon vödörbe vagy nagyobb üvegbe gyűjteni, és időnként leadni az erre kijelölt helyeken. A MOL töltőállomásokon ingyenesen átveszik az étolajat, és az erre fenntartott tárolóba ürítik. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás