promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horrorbaleset az M1-esen: fékezés nélkül hajtott egy autós a kocsisorba – videó
Borítókép:  instagram.com/Magyar Közút Nonprofit Zrt. (screenshot)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egészen sokkoló videót rakott ki egy balesetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amin az látható, hogy az M1-esen egy autós fékezés nélkül hajt bele a kocsisorba, ezzel a sajátján kívül még legalább három másik autós életét veszélyeztetve.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nemrég egy meghökkentő felvételt hozott nyilvánosságra, ami biztos, hogy rengeteg autóst letaglóz majd, hiszen egy olyan horrorbaleset figyelhető meg rajta, amitől sokan rettegnek: október 16-án egy jármű gyakorlatilag szemmel látható fékezés nélkül ment neki az előtte várakozó kocsisornak, ennek pedig súlyos következményei lettek.

„Az egyik forgalomfigyelő kameránk rögzítette, ahogy szombat délután az M1-es autópályán a megtorpanó kocsisorba gyakorlatilag fékezés nélkül becsapódik egy személyautó. A száguldó sofőr 3 személyautót tört össze, az egyik vétlen autós súlyos sérüléseket szenvedett.

A felvételeken az látható, hogy az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében korlátozásokkal járó aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor. A közlekedők döntő többsége a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve szépen lassított és szinte mindenki vészvillogót használt a sor végén, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre. A belső sávban ekkor feltűnt egy fehér terepjáró, aki szintén lassított és vészvillogót használt, a mögötte lévő román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett. A helyzetet gyorsan felismerve a terepjáró még el tudott „menekülni” a külső sávba, a kombi viszont nagy erővel és sebességgel a várakozó járművekbe csapódott. Összesen 3 autót tört össze, ráadásul akkora volt a becsapódás ereje, hogy az az autó, amelyiknek először nekiütközött, a feje tetejére állt. A baleset után többen is azonnal a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, a lábára állították a felborult járművet, amely szinte felismerhetetlenségig összetört és segítettek a sérülteknek kijutni a járműveikből. Ugyanakkor a fehér autó utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a Katasztrófavédelem munkatársainak kellett kiszabadítania”

– közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Instagram-oldalán.

Arra kérik az autósokat, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében mindenki a forgalomra, illetve az útra koncentráljon vezetés közben. Persze az is fontos, hogy az emberek fokozott figyelmet fordítsanak a kihelyezett táblákra, előjelző autókra illetve digitális kijelzőkre, hiszen azokat érdemes komolyan venni, ha nem akarunk mi is balesetet szenvedni, vagy okozni.

Itt lehet megnézni az esetről készült videót, de csak saját felelősségre, mert egyeseknek felkavaró lehet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás