promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dráma a debreceni tornateremben: kosarazás közben esett össze egy férfi, csapattársai élesztették újra

Dráma a debreceni tornateremben: kosarazás közben esett össze egy férfi, csapattársai élesztették újra

Helyi Hírek

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csapattársai azonnal megkezdték annak az 50 év körüli férfi újraélesztését, aki minden előzetes panasz nélkül esett össze a debreceni iskola tornatermében.

Drámai életmentés zajlott egy debreceni tornateremben, ahol az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint egy 50 év körüli férfi esett össze kosárlabdázás közben. A sportoló minden előzetes panasz nélkül lett rosszul, csapattársai pedig azonnal riasztották a mentőket. Kiérkezésükig újraélesztették, az intézményben található defibrillátorral több sokkot is leadtak.

A szemtanúk azonnal hívták a mentőket, majd a mentésirányító bajtársnőnk instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A sporttársak egy pillanatig sem tétlenkedtek, amíg egyikük az iskola nyilvános defibrillátoráért szaladt, a többiek követték a telefonon kapott utasításokat és megkezdték az újraélesztést. A pillanatokon belül érkező készülék életmentőnek bizonyult, több sokkot is sikerült vele leadni, mielőtt a perceken belül kiérkező mentők átvették, és emelt szinten folytatták az ellátást

– adta hírül az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak és a defibrillátor használatának köszönhetően az életmentés rövid időn belül sikeres volt, a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Az erről készült bejegyzést itt olvashatod el:

 

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás