promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális újítás jöhet a Tescóban, rá sem fogunk ismerni az áruházakra, ha ezt meglépik - íme a részletek!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyelőre egy boltban lépik majd meg a hírek szerint, a változás nagyon látványos lesz.

A Daily Record számolt be a nagy hírről, hogy jöhet az első kassza nélküli Tesco-áruház. A bolt tele lesz majd szenzorokkal és kamerákkal, így a "Nagy Testvér" folyamatosan rajtunk tartja majd a szemét, hogy mit vásárolunk, mit teszünk a bevásárlókocsinkba vagy éppen a kosarunkba. A nagy figyelemért cserébe viszont nem kell majd hosszú percekig a kasszánál szobroznunk,

mivel nem lesznek kasszák, ezek eltűnnek.

Az újítás természetesen első körben Nagy-Britanniában, a Tesco őshazájában lesz elérhető, és egyelőre csupán egyetlen helyen. A koncepció hasonló az Amazonéhoz, amelyet nemrégen indítottak be Londonban, ahol a gigacégnek van egy boltja,

amelybe csak kimegy és bemegy az ember, minden önműködő, a vásárlást pedig finomhangolású érzékelők figyelik. Ahol így néz ki egy vásárlás:

Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója, a lapnak elmondta azt is, hogy a csúcstechnológiát ugyan próbálgatják, de valószínűleg eltart majd egy ideig, hogy több helyen is bevezessék. Első körben egy darab áruházukban fogják majd bevezetni, de Murphy nem árulta el, hogy pontosan melyikben.

Úgy tűnik tehát, hogy az automatizált áruházak teret hódítanak majd a jövőben, lehet, hogy valamikor a távoli jövőben majd Magyarországra is megérkeznek ezek a boltok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás